Välkommen till familjerådgivningen

Du kan ringa direkt till oss och boka tid för familjerådgivning. Det behövs inga remisser eller samtal med någon vårdgivare innan. Alla är välkomna hit och samtalen sker under strikt sekretess. 


Familjerådgivningen är till för dig som bor i någon av följande kommuner: Eskilstuna, Flen, Katrineholm, Strängnäs eller Vingåker.


Oavsett hur din par- eller familjesituation ser ut finns Familjerådgivningen för dig och dina nära när något är trassligt. Det kan vara relationen till en partner, ens barn eller bonusbarn, en förälder eller ens syskon som känns svår. Till oss är alla välkomna. Vi är HBTQI-certifierade.

Under vecka 28, 29 och 30 har familjerådgivningen begränsad bemanning på grund av semester.
Vi lyssnar av vår telefonsvarare och återkommer så snart vi kan.
Trevlig sommar!

Många som kommer till oss är oense om småsaker eller har svårt att prata med varandra, kanske funderar de på att skiljas eller inte alls vill skiljas men har fastnat i mönster som ingen mår bra av. Hit kommer de som har bildat en bonusfamilj och vill få allt att fungera eller de som har varit med om otrohet. Några kommer för att det sexuella samlivet har blivit komplicerat. 


Det finns de som har helt olika syn på föräldraskap och behöver stöd kring det. Andra är skilda men har svårt att samarbeta kring barnen. Ytterligare andra har drabbats av sjukdom och livet har vänts upp-och-ner. Men kanske är det något helt annat som du behöver ta upp? Alla frågor som rör par- och familjerelationer ryms inom Familjerådgivningen.


Våra mottagningar

Familjerådgivningen i Södermanlands län drivs av Vårdförbundet Sörmland - ett kommunförbund bestående av Eskilstunas, Flens, Katrineholms, Strängnäs och Vingåkers kommun. 

 

Mottagningar finns i Eskilstuna, Strängnäs och Katrineholm och vi arbetar under strikt sekretess. Inga journaler förs och all medverkan bygger på frivilligt deltagande. Du kan även vara anonym. 

Besöken kostar 200 kronor/tillfälle.

För varje samtalstillfälle reserveras 1,5 timme. 


Vi som arbetar som familjerådgivare är utbildade socionomer med psykoterapeutiska vidareutbildningar med lång arbetslivserfarenhet inom familjerådgivning. 

Lämna synpunkter 

Om ni vill lämna synpunkter på vår verksamhet är ni välkomna att skicka ett mail till varnas@vfsormland.se